golf2Op uitnodiging van de fanatieke ‘Dutch – members’ Wil Gremmen, Rochus Bakker en Pieter Kroon heeft op 23 mei jl. de UBC Golfdag plaatsgevonden op The
Dutch in Spijk. In een heerlijke ambiance met prachtig weer hebben 16 spelers de ‘stokken’ met elkaar gekruist. Het mooie van deze sport is dat goede en minder goede spelers, beginners en gevorderden met elkaar kunnen spelen.

Er werd gespeeld om stableford punten, wat inhoudt dat je punten krijgt per gespeelde hole afhankelijk van je spelniveau. Speler met de meeste stableford punten die middag was Ben Poot. Dat is een knappe prestatie, temeer omdat de baan van The Dutch bijzonder lastig is. Ben wist zijn rondje in 78 slagen te voltooien en zodoende 36 punten bijeen te slaan.

Dat de baan lastig is, hebben sommige UBC leden wel ervaren. Laten we het er op houden dat de producenten van golfballen uitstekende zaken doen na een rondje golf van deze UBC leden.

Samen met ‘vers ingevlogen’ UBC-leden en enkele ‘spelersvrouwen’ werd er nog lekker nageborreld op het terras. Na de borrel werd er genoten van een heerlijk diner dat door de brigade van The Dutch sterrenkok Gerrit Greveling was bereid. Conclusie: een heerlijke dag die in het volgende seizoen zeker een vervolg verdient en hopelijk uitgroeit tot een traditie.

(Verslag  Pieter Kroon, foto’s Wil Gremmen)golf1