feyenoord-roma-04Donderdag 26 februari 2015 werd de Europa League wedstrijd Feyenoord – As Roma door 22 UBC leden bezocht. Het programma was zoals gebruikelijk uitstekend door Marjo Kuyntjes in elkaar gezet. Om 18.30 verzamelen bij Attema, waar we ook precies op tijd vertrokken richting Rotterdam. Aangekomen bij Kuip in Rotterdam Zuid was het een drukte met heel veel politie op de been, aangezien er een week ervoor in Rome veel vijandigheid was tussen de supportersgroepen.

feyenoord-roma-01We moesten om veiligheidsredenen de bus vrij ver van het stadion parkeren. Jammer genoeg voor een paar UBC leden, dit gezien de regen en de afstand. Ondanks dat Adjan met wandelstok liep en Hein getackeld werd door een stoeprand, was het toch goed te doen. We werden keurig opgevangen in de Comfort Lounge naast het stadion waar we voorafgaand aan de wedstrijd werden getrakteerd op een Italiaans buffet.

feyenoord-roma-02Het beloofde een spannende wedstrijd te worden omdat de heenwedstrijd eindigde in 1-1. Helaas kon Feyenoord niet voorkomen dat AS Roma vlak voor rust op 0-1 kwam. Na de rust kreeg Feyenoord een teleurstelling te verwerken want Mitchel Te Vrede werd in 55e min. met rood van het veld gestuurd. Het legioen voelde zich te kort gedaan en gooide van alles op het veld inclusief vuurwerk, waardoor de wedstrijd voor 10 minuten werd gestaakt.

Na de hervatting wist Elvis Manu de 1-1 op het scorebord te brengen. Helaas was dit onvoldoende omdat in dezelfde minuut Gervinho voor AS Roma de 1-2 scoorde. Helaas voor het resultaat desondanks een gezellige avond gehad. Na de wedstrijd de derde helft met bier en bitterballen. Om 00.30 togen we voldaan weer terug naar Gorinchem.