reunie-unitas-za-bertus-01Op vrijdagavond 20 mei was het een weerzien van allerlei (oud-)spelers, trainers, vrijwilligers, supporters en bekenden bij GVV Unitas. De vereniging organiseerde een reünie voor de zaterdagtak met Bertus Nooitrust als middelpunt. Hij stond aan de wieg van de zaterdagtak en heeft zich daar 11 seizoenen lang met hart en ziel voor ingezet. Een reünie met mensen die Bertus heeft leren kennen tijdens deze periode, was het ultieme afscheid voor hem.

Het bestuur van GVV Unitas sprak haar waardering voor zijn inzet uit en gaf hem, ook namens de zaterdagselectie, een weekendje weg als cadeau. Hij werd geroemd voor zijn jarenlange diensten voor zowel de zaterdagtak, als voor de vereniging. De bevriende voorzitter van sc Amstelwijck, Wim Scharloo, was ook aanwezig en had ook alleen maar lovende woorden over voor Nooitrust. De geëmotioneerde Nooitrust nam zelf ook nog de microfoon om iedereen te bedanken, waaronder specifiek Anthony Wals en Ton Pellikaan, voor hun steun en medewerking. Naast Nooitrust werd ook Anthony Wals bedankt voor zijn jarenlange verdiensten bij de Unitas Zaterdag en ook voor hem alleen maar lovende woorden namens het bestuur en het zaterdagteam.

reunie-unitas-za-kraan-01Emotioneel afscheid van Gert-Jan Kraan
De medeorganisator van de reünie, Gert-Jan Kraan, kwam zelf ook nog aan bod. Na ruim 350 wedstrijden bij Unitas neemt Kraan afscheid van Unitas Zaterdag. De werkvoorzitter Theo Bos bedankte Kraan en Martin Bos overhandigde hem, namens het bestuur en de spelersraad, de eerste zilveren schaal van GVV Unitas voor zijn bewezen sportieve diensten. De verraste Kraan sprak zijn dank uit voor de goed georganiseerde en gezellige periode bij Unitas. Aankomend seizoen neemt Kraan wat meer tijd voor zijn gezin, maar gaf aan dat het voetbalgevoel daarna wel weer zou kriebelen. Een terugkeer bij een lager elftal bij Unitas sloot Kraan niet uit. De altijd koele Kraan raakte vol van emotie en werd geholpen door het publiek, die zijn speech beëindigde met een staande ovatie. Na afloop van het officiële gedeelte was het tijd voor iedereen om elkaar bij te praten en weer te zien. Een waardig afscheid voor de heren en een geslaagde reünie van de Unitas Zaterdag.

 

Een fotoimpressie van deze avond