Pakweg 87 jaar was de familie Sterk actief in levensmiddelen in Dalem en later in Gorinchem. Maar daar is nu een einde aangekomen. Albert Sterk, ondernemer en bestuurder van de UBC, heeft zijn supermarkt in Gorinchem Oost overgedragen aan zijn opvolger. Een en ander is niet stil voorbijgegaan. Tijdens een afscheidsreceptie op woensdag 29 november in Hipper & Kolfbaan konden meer dan 400 genodigden genieten van volop gezelligheid, muziek en aanspraak, maar ook van een drankje en smakelijke hapjes.

Probeer honderden mensen maar eens stil te krijgen als ze gezellig met elkaar staan te praten. Toch lukte dat meteen al aan het begin van de avond. Burgemeester Reinie Mellissant kreeg het woord, verwoordde het succesvol ondernemerschap van Albert én zijn grote maatschappelijke betrokkenheid met Gorinchem. En daarom kreeg Albert, namens de gemeente Gorinchem, de zilveren schouderklop ‘opgelegd’. Een fraaie onderscheiding die  maar sporadisch wordt uitgereikt. Vervolgens was het de beurt aan Guus Sturing, PLUS collega uit Heerlen, die als lid van het hoofdbestuur van Sperwer vooral Alberts ondernemerschap en betrokkenheid met zijn organisatie verwoordde. Albert werd derhalve gehuldigd met de Gouden Sperwerspeld. Een trotse Albert meldde daarna zeer verguld te zijn met zijn onderscheidingen.

Daarna kon Albert zich met echtgenote en dochters onderdompelen in het feest met nog twee opmerkelijke verrassingen. Allereerst presenteerden dochters Charlotte en Evelien de ‘Albert’, een glossy magazine en later op de avond werd Albert nog toegezongen door een solozanger met een Albertlied met ondersteuning van een massaal koor van bezoekers. Tenslotte een mooi gebaar van Albert: alle giften voor zijn afscheid worden besteed aan een goed doel, namelijk de stichting Vrienden van Het Gasthuis in Gorinchem.

  • albert-sterk-2
    albert-sterk-3
    albert-sterk-4

View more photos →