u-bevindt-zich-hier-03Vrijdagavond 13 maart verzamelden zich een vijftiental cultuurliefhebbers van de UBC zich in theater ‘t |Pand in Gorinchem om een voorstelling van Arno van der Heyden bij te wonen.  De voorstelling was getiteld ‘U bevindt zich hier’ en omvatte mooie liedjes en het voorstel om in Gorinchem nog een rotonde aan te leggen.

Eerder al had Arno samen met zijn fotograaf en live beamer Pjotr Wiese zich verdiept in de situatie in Gorinchem: humoristische foto’s, beelden van rare rotondes , straatnamen en verkeersborden, alsmede de problematiek rond het parkeren werden getoond en humoristisch gefileerd. Kortom, deze voorstelling was voor de Gorcumers één al herkenbaarheid. En dat betekende dat de voorstelling – onderbroken door een pauze in de gezellige foyer – geen moment verveelde.

Integendeel, het bleef tot het eind toe boeiend en verrassend. Daarna was het nog goed toeven voor een drankje en een hapje. Cultuur op de activiteitenagenda van de UBC? Een aanrader. Bovendien moeten we als Gorcumers zuinig zijn op onze theaters. De Doelen zijn we kwijt, dus moeten theater Peeriscoop en theater ’t Pand koesteren!

kijk hier voor meer foto’s