Het idee voor een Benefietavond ontstond nadat Wouters een trouwe klant wilde helpen. Deze klant is terminaal ziek en had nog één wens: een wedstrijd bijwonen van zijn favoriete voetbalclub Feyenoord. Ook deze vriend kon deze wens niet langer zelfstandig uit laten komen. ‘Dit gaat me vreselijk aan mijn hart. Hij is een ontzettend goede vriend,’ vertelt Wouters, ‘en ik ben ontzettend blij dat Stichting Ambulance Wens klaarstond om te hulp te schieten.’ Binnen enkele dagen tijd is geregeld dat die vriend zijn huis uit kon worden geholpen en met een ambulance toch naar de wedstrijd van Feyenoord tegen Vitesse kon worden gebracht. Wouters heeft hier de grootste bewondering voor: ‘Het is indrukwekkend wat ze allemaal vrijwillig voor mensen doen.’

Stichting Ambulance Wens heeft een grote groep medisch geschoolde vrijwilligers die helpen bij het vervullen van de laatste wensen van terminale patiënten. Om dit goede doel draaiende te houden zijn ze afhankelijk van donaties. Jan Wouters, die met eigen ogen heeft gezien hoeveel energie de ambulancebroeders in hun werk stoppen, wil met de benefietactie graag dit goede doel steunen. ‘Het zijn allemaal verpleegkundigen die, ondanks dat er al een enorme druk binnen de zorg is, zich ook nog eens in het weekend inzetten om terminale mensen blij te maken.’ Hij vond dit een fantastisch streven en heeft direct na de voetbalwedstrijd een pot op de bar van Old Dutch neergezet om geld op te halen. ‘Hierin werd al fors gedoneerd.’ En met een benefietactie wil hij meer geld verzamelen voor dit goede doel.

Tijdens de benefietactie zal er aan een rad van fortuin worden gedraaid om verschillende prijzen weg te geven. Al deze prijzen zijn verzameld doordat hij rond is gaan bellen of andere mensen konden helpen. ‘Ik ken verschillende ondernemers en iedereen vond het zo’n fantastisch idee dat ze direct hun hulp aanboden.’ Zo vertelt Wouters dat er onder andere een gratis knipbeurt, wijn en een kerststuk kunnen worden gewonnen. Naast vele prijzen wil Wouters de avond aankleden door DJ Roy Klop te laten draaien en een zangeres te laten optreden. ‘Het wordt gewoon een gezellige avond.’ Aan het eind van de avond wil hij al het geld dat met de donatiepot en benefietavond is opgehaald aan de vrijwilligers van Stichting Ambulance Wens overhandigen.

De benefietavond wordt vrijdag 14 december in café Old Dutch georganiseerd. De avond start om 7 uur en iedereen mag vrijblijvend binnen lopen. Wouters heet iedereen welkom die een gezellige avond wil beleven. ‘Donaties zijn welkom, maar het hoeft niet.’ Toch wil hij uiteindelijk zoveel mogelijk geld voor het goede doel ophalen. ‘Tenslotte is iedere euro er één.’ Wouters schat dat er momenteel al 400 euro aan donaties is gedaan.