SAM_1444 woensdag 3 september

Het was druk op woensdag ochtend 3 september op de Varkenmarkt. Maar liefst 42 UBC-leden hadden zich aangemeld voor de traditionele fietstocht die wederom werd verzorgd door het Koningskoppel Hein Linders en Adjan Bos. Voeg daarbij het feit dat het prachtig weer was en de dag was op de voorhand al geslaagd! Onder het genot van een kop koffie bereidde iedereen zich geestelijk voor op de zware lichamelijke inspanning die deze dag moest worden geleverd. Er stond namelijk geen vrachtauto klaar voor de fietsen… welnu, er moest zelf getrapt worden!

Diverse stops
Gelukkig had de organisatie rekeningen gehouden met het gegeven dat spieren snel gingen verzuren, want de eerste stop was al bij Plusmarkt Jan Sterk op Oost, waar Albert Sterk prachtige appels en een soort van mandarijnen uitdeelde. Daarna ging het verder helemaal naar Spijk en vervolgens door het Lingebos naar de Waaldijk waar wederom werd gestopt. Ditmaal bij uitspanning ‘Oud Vuren’. Men nam plaats op een zonnig terras, waarna bier werd aangerukt om het vochtgehalte weer op peil te brengen. Bij sommigen bleek dat vochtgehalte verdacht laag te zijn…Naast vocht wachtte ook een heerlijke lunch met lekkere broodjes en andere hartigheden. Om met Freek de Jonge te spreken: ‘Wat smaakten die broodjes heerlijk!’ (Citaat uit Neerlands Hoop in bange dagen). Daarna was het tijd voor inspanning. Over de Waaldijk helemaal naar fort Vuren, waar een luxueuze rondvaartboot lag te wachten. Dus fiets tegen de boom, plaats nemen op het achterdek in de zon en genieten van het rivierenlandschap van de Afgedamde Maas en later de Waal richting Vuren. Bier, een enkele spa blauw en hartige hapjes vormden de omlijsting de omlijsting van een ontspannen boottocht. Onderweg legde Piet IJssels gedetailleerd uit dat de diverse werkzaamheden langs de dijken dienden om het waterpeil van de rivier te verlagen om zo onze veiligheid te verhogen.

Een gezellige finale
Na pakweg 2 uur varen kwam het gezelschap weer op het vasteland om weer op de fiets te stappen. Op naar de finale, dat bleek het clubgebouw van watersportvereniging De Merwede bij de Vluchthaven in Gorinchem te zijn. Eerst even buiten zitten om bij te komen om daarna aan te vallen op de mosselen die in grote pannen werden aangevoerd. Lange tafels, lekker eten en gezellige gesprekken: wat wil een mens nog meer? Iedereen was het er over eens dat deze fietstocht weer kon worden bijgeschreven in het rijtje Klassiekers.

Bekijk hier de foto’s