Gent-72Voor de 8e keer in successie gingen 14 UBC leden naar dit jaarlijkse evenement. Een vlotte reis richting Gent met eerst een bezoek aan de vestiging van Attema in Erembodegem. Na de inleiding van directeur Ton de Hoog  kreeg het gezelschap een rondleiding die – dankzij twee deskundige en vooral sympathieke medewerkers – een uitstekende  indruk gaf  van de productie van diverse kunststofproducten. En een ultra modern machinepark verzekert de afnemers kwaliteitsproducten.

Vervolgens werd er een bezoek gebracht aan bierbrouwerij  Slaghmuylder in Ninove. Het is een familiebedrijf dat werd opgericht in 1868. Ondanks dat ze volgens de ‘bierkenners’ in het gezelschap een uitstekend glas bier brouwen,  is het  een bedrijf waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Het oude machinepark is namelijk bewaard gebleven en dat gaf ons een perfecte  indruk hoe begin vorige eeuw bier werd gebrouwen. Dit stukje verleden was een enorm contrast met de Belgische vestiging van Attema.

Daarna reisde de groep door naar Gent om in te checken in het hotel , waarna na een gezellig half uurtje aan de hotelbar,  het inmiddels bekende Druppelkot bezochten werd, een ‘kot’ waar tientallen soorten jenevers worden geschonken. De uitbater kan nog steeds moeilijk een lach op zijn gezicht toveren, maar volgens de kenners maakt dat de jenever niet minder lekker.

Daarna toog het UBC-gezelschap naar restaurant Het Pakhuis waar werd genoten van voortreffelijk eten en van uitstekende wijnen. De after dinner  bestemming was het Gentse sportpaleis, beter bekend als Het Kuipke,  waar de groep zich weer kon verbazen over het professionele werk van de renners die met snelheden tot bijna 70 kilometer per uur langs  flitsten . Als laatste bestemming bezochten de UBC-ers  café Den Turk waar de ‘harde’ kern nog lang verbleef. Na een korte nachtrust vertrok het UBC-gezelschap weer naar Gorinchem. Tegen twaalf uur arriveerde iedereen weer bij Attema. Dank aan organisator Ton de Hoog. We kijken alvast uit naar volgend jaar!

Bekijk hier alle foto’s