Op 4 september 2019  verzamelden 38 UBC leden zich rond elf uur  bij café Het ’t Uyltje voor de jaarlijkse UBC-fietstocht. Na de koffie met gebak vertrok het fietsgezelschap in de richting van Heukelum. De weersverwachtingen waren die dag niet al te best, maar tijdens het vertrek was het licht bewolkt met een waterig zonnetje. De eerste stop was de veerpont bij Arkel/ Spijk naar de Lingedijk. Aan de overkant werden we verwelkomd door de schipper en zijn vrouw met een drankje.

Na de versnapering vertrokken we via de Lingedijk in de richting van Leerdam. Na ca. 20 min fietsen was de tweede stop bij Hotel/restaurant Aan de Linge. Hier werd een zeer goede en uitgebreide lunch geserveerd. Om pakweg één uur vervolgden we onze weg. Wat was verwacht – namelijk regen – viel eerst zachtjes om vervolgens over te gaan in een originele Hollandse regenbui. Nat haalden we de veerpont richting Heukelum en nog natter haalden we onze derde stop: Bierbrouwerij Het Kuipertje.

Bij het Kuipertje kregen we een uitleg hoe bier wordt gebrouwen op kleine schaal en mochten we ook proeven van verschillende biertjes. In de zeer gemoedelijke kroeg die het Kuipertje ook heeft, konden we ons opwarmen en opdrogen onder het genot van elf heerlijk gebrouwen biertjes.

Het regenen was inmiddels gestopt en half vier vervolgen we onze weg richting Vuren via het Lingebos war een extra stop werd gemaakt bij IJsboerderij De oude schuur. Ondanks de kou konden we toch genieten van een kwalitatief goed ijsje.

Inmiddels werd het niet alleen droger, maar ook iets warmer en zo vervolgden we onze weg richting Vuren. Bij Fort Vuren lag een boot van Riveer op ons te wachten. De fietsen werden opgeladen en we vertrokken voor een boottocht eerst richting Zaltbommel en daarna richting Gorinchem. Onderweg werd onder het genot van een drankje gezellig gepraat over de dag en wellicht werd en passant de wereld verbeterd.

We meerden zes uur  af  Buiten de Waterpoort, waar we weer op de fiets stapten richting onze laatste stop: Hipper. Bij Hipper werden we ontvangen in de Napoleonzaal door gastvrouw Bianka den Breejen. Inmiddels was het half zeven en werden we getrakteerd op een zeer uitgebreide BBQ met wederom ijs toe. Om de boel nog meer op te vrolijken na deze natte, maar zeer geslaagde dag was er pianist/zanger die ons diner van vrolijke noten voorzag.

  • fietstocht-2019-01
    fietstocht-2019-02
    fietstocht-2019-03

View more photos →