ubc-fietstocht-2016-6Een veertigtal sportieve UBC-ers vervoegde zich op woensdagmorgen 31 augustus op het gezellige terras van café ’t Uyltje. Het prachtige weer, koffie en een lekker gebakje vormden de basis voor tal van gezellige gesprekken en voor een goede voorbereiding voor de prestatie die geleverd moest gaan worden: fietsen! Om half twaalf werden de ijzeren rossen bestegen en toog het gezelschap in kolonne door Gorinchem om via de Wolpherense dijk over het Kanaal van Steenenhoek en het zogeheten ‘zwarte weggetje’ naar Attema te rijden, alwaar allereerst ijs van Venezia klaarstond en ook een riante touringcar…

Naar Rotterdam
De fietsen bleven heel triest achter in het fietsenhok van Attema (om daar tot het eind van de dag te blijven) en het UBC-gezelschap reed heel comfortabel naar Rotterdam, naar de Parkkade. Het was inmiddels 1 uur, dus tijd voor de lunch. Dat gebeurde in De Ballentent, een ludieke uitspanning, met een nautisch sfeertje uit de jaren zestig, waar in een mum van tijd bier en even later ook een riant bord met daarop een forse gehaktbal, frites en sla werd geserveerd. Genoeg voor een bootwerker, om even in haventermen te blijven. Ook in deze ‘bruine’ eettent was het meer dan gezellig.

Na de lunch was het weer tijd voor activiteit en dat betekende een wandelingetje naar het Scheepvaartmuseum, waar een rondvaartboot klaar lag. Wat volgde was een boeiende tocht door het havengebied van Rotterdam, waarbij de overweldigende skyline grote indruk maakte. Kortom, een voltreffer, want zo zie je Rotterdam op zijn mooist.

Mooi was ook het bezoek aan het enorme pand (8000 m2) van Schmidt Zeevis, een begrip in Nederland voor elke visliefhebber. Wat volgde was ontvangst met bubbels, vervolgens werden de heren in een beschermende kleding gehesen, inclusief pet, waarna een interessante rondleiding door het pand volgde. Hier komt 100 tot 150 ton vis per dag binnen, zorgen 85 eigen vrachtauto’s voor vervoer, worden bijvoorbeeld 90 cruiseschepen bevoorraad en was het in het immense magazijn 22 graden onder nul. Na afloop werd het gezelschap nog onthaald op heerlijke schalen vis en warme hapjes. Een onverwachte attractie was de komst van een vijftiental jonge dames die aan een missverkiezing gingen deelnemen. U snapt wel dat de heren alleen oog hadden voor de visschotels en het glaasje wijn.

De afsluiting
Deze zonovergoten dag werd afgesloten bij De Heeren van Slydrecht in het stationsgebouw van Sliedrecht. Een overheerlijk driegangenmenu vormde de afsluiting van een gezellige, afwisselende dag. Moe, maar voldaan, arriveerden de heren om half elf weer bij Attema, om daar de fiets te pakken en weer naar huis te fietsen. De cirkel was rond. Conclusie: organisatoren Albert Sterk en Koes de Quillettes hebben voor een fijne dag gezorgd die prima past in de mooie traditie van de UBC-fietstocht.