wim-van-der-maasSinds 1 april 2015 maak ik deel uit van de directie van de Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden. Een bank die op dat moment ontstond uit een fusie van de voormalige banken Alblasserwaard Noord en Oost en Vijfheerenlanden. Een bank met circa 240 medewerkers. Binnen de directie sta ik als directeur Bedrijfsmanagement primair opgesteld voor de bewaking van de financiële gezondheid van de bank.

Ik ben getrouwd met Willy, heb twee kinderen Henrieke en Gert-Jan en twee kleinkinderen, Daan en Suze. Bij elkaar een rijk bezit. Wij wonen in Aalst in de Bommelerwaard. Daar liggen ook mijn roots. Vanuit Aalst fietste ik in mijn middelbare schooltijd naar Scholengemeenschap Oude Hoven, mijn eerste kennismaking met Gorinchem.

Een tweede kennismaking ontstond toen ik op 22-jarige leeftijd, na drie jaar betaald voetbal bij FC Den Bosch, in 1979 bij Unitas terecht kwam. Unitas was net gedegradeerd en we werden direct kampioen en gingen naar de hoofdklasse. Ik herinner me onder meer de routiniers Wout van Gelder, Jan van der Leck, en de jonkies Lermo Carlo, Pierre Muller en René van de Broek. Ik ben drie seizoenen bij Unitas gebleven en ging toen terug naar de club van mijn jeugdjaren Roda Boys. Daar ben ik later nog trainer geweest en voorzitter. Bij Unitas ging en ga ik met enige regelmaat altijd nog kijken. En heb uiteindelijk ook een langzame maar gestage daling van het niveau aangezien … Maar ik kom er altijd nog graag, het voelt altijd nog goed, ken nog veel gezichten uit de jaren toen ik er speelde, maar niet meer alle namen…

Via de businessclub hoop ik de banden weer wat aan te halen, verwacht zeker vaker te gaan kijken, en hoop dat Unitas-zondag via de nacompetitie weer een stapje hoger zet!