zeildag2Voor de UBC zeildag hadden zich dit jaar 16 UBC-leden, waarvan enkele vergezeld van hun partner, aangemeld. Na de koffie bij de WSV de Merwede werd er ingescheept en gingen we de Merwede op. Op het motorjacht van oud UBC-lid Co van der Stelt hadden zich de partners en Riny van Os op een riante plaats genesteld.

Helaas waren de weergoden ons, wat wind betreft, niet goed gezind en moesten we op de motor varen. Mede daardoor werd de bestemming gewijzigd en werd er richting Heusden gevaren. De Andelse sluis was de eerste hindernis die met enige strubbelingen, oorzaak sluiswachter, werd genomen. In de Put van Veen kwamen we tot de ontdekking dat de bebouwing hier behoorlijk is toegenomen. Mooi? Daar had ieder zijn mening over. Bij Aalst werden de schepen aan elkaar gemeerd en werd de lunch genuttigd vergezeld van een goed glas wijn. Na de lunch werd wederom op de motor teruggevaren naar Gorinchem, waar om 17.00 uur weer aangemeerd bij WSV de Merwede.

Na het aperitief werd er door het echtpaar Dirkmaat een uitstekende maaltijd geserveerd en konden we, ondanks het gebrek aan wind, terugkijken op een fijne (zeil)dag. Tot slot hartelijk dank aan de schippers Hans de Boon, Wieke van der Beemt, Co van der Stelt en natuurlijk Jos Koot die, zoals altijd, deze dag weer perfect had georganiseerd. Wij verheugen ons weer op een volgende zeiltocht. Zij die er dit keer niet bij waren, hebben echt een heerlijke dag gemist.