Vrijdagavond 4 december vormde theater Peeriscoop (gerund door UBC-lid Fred Delfgaauw) een gezellig en sfeervol decor voor de UBC Lady’s Night Nieuwe Stijl. Gelukkig had een groot aantal leden gehoor gegeven aan de uitnodiging om deze avond bij te wonen. Wat dat betreft kon de avond al niet meer stuk.

Al direct na de inloop vanaf half zeven werd het gezellig. Iets wat nog werd versterkt door het uitstekende Indisch buffet, waarvan vanaf half acht kon worden genoten. UBC-lid Ronald Boei van Java op de Grote Markt in Gorinchem had met zijn team een keur aan Indische gerechten bereid die letterlijk en figuurlijk in de smaak vielen.

Het volgende programmapunt was op de uitnodiging gebracht als verrassing: een bekend cabaretier, exclusief voor de UBC Lady’s Night. Die verrassing bleek Mark van de Veerdonk te zijn. Een grote naam in cabaretland. En verrassend was zijn optreden zeker: een uur lang komisch, snel, adrem. Terwijl en passant menig UBC-lid op de korrel werd genomen. Hilariteit alom en inderdaad een exclusief en bovenal spetterend optreden.

Vervolgens toog het gezelschap naar de foyer van Peeriscoop waar DJ Coesmans en saxofonist Marco Kuipers voor de muziek zorgden. Bij dit gezellig samenzijn werden de aanwezigen nóg een keer verrast. Ditmaal door goochelaar Henk Arnoldus die met zijn geraffineerde trucs iedereen verbaasd deed staan (of zitten). Goochelen onder handbereik en toch worden ‘genept’. Het leverde in elk geval genoeg hilariteit en gespreksstof op.

Samenvattend kunnen we terugkijken op een prima en bovenal geanimeerde Lady’s Night. Anders dan anders. En dat was precies de bedoeling van de organisatoren.