Gorcums Reisburo BV is opgericht door Hugo en Janny Visch in 1975. Zij startten het reisburo aan de Concordiaweg te Gorinchem, waar het hoofdkantoor nog altijd gevestigd is. Inmiddels is het 100% zelfstandige Gorcums familiebedrijf in handen van zonen Frank en Ron Visch.

Het reisburo is continu met de tijd meegegaan, heeft ingespeeld op de actuele vraag vanuit de markt en is gestaag en succesvol uitgebreid met filialen in de regio. Daarnaast is het altijd waakzaam gebleven op kwaliteit en zekerheid, maar vooral het verplaatsen in de gedachte van de consument. Gorcums Reisburo BV investeert dan ook continu in de toekomst en is inmiddels meer een “reisbedrijf” dan een traditioneel reisbureau.

Directeur Frank Visch: “Als je hier aan de Concordiaweg voorbijrijdt kun je je niet voorstellen wat we allemaal doen. Met ruim 45 specialisten hebben we ervoor gezorgd dat we tot de top van de Nederlandse reisburo’s behoren. Internet was de mooiste uitvinding voor ons als reisburo. Een onuitputtelijke bron van informatie en vergroting van ons werkgebied”.

Gorcums Reisburo is al 40 jaar vooruitstrevend. Om dat te blijven is het reisburo aan de Concordiaweg van binnen compleet gerestyled en is er ook afgelopen tijd weer volop geïnvesteerd in automatisering, vakkundige reisspecialisten en nieuwe verkoopmogelijkheden. De nadruk voor nu ligt op vier labels: Regio Reisburo, PilootKOEN, Traveltroef en het ReisTeam.

gorcums-reisburo
Regio Reisburo’s
Omdat er steeds meer filialen kwamen en klanten ook niet meer lokaal gebonden bleken, is enkele jaren geleden het woord “Regio” voor het reisburo gezet. Zo werd Reisburo Lingestreek in Leerdam “Regio Reisburo Lingestreek en Reisburo Gorcum kreeg de naam “Regio Reisburo Gorcum”. Ook bleek dit handig voor één overkoepelende website die alle filialen met elkaar verbind; www.regio-reisburo.nl.

De Regio Reisburo’s staan voor vakkennis en service. Om dit te benadrukken is deze service voor 2015 weer uitgebreid. Naast de vaste koopavond op donderdag is Regio Reisburo Gorcum van maandag t/m vrijdag tot 21.00 uur open op afspraak. Indien gewenst komen de reisspecialisten u thuis voor bijvoorbeeld de reispapieren of het afgeven van een offerte of reisbrochure. Nieuw is ook de “Business Class Lounge”. Een spreekkamer waar u in alle rust de vakantie met de specialist kunt bespreken. Het is mogelijk om op www.regio-reisburo.nl een afspraak te maken met één van de reisspecialisten of direct te boeken uit het enorme aanbod vakanties.

Traveltroef
Traveltroef is de online prijsvechter van het Gorcums Reisburo; een internet reisburo gericht op kant-en-klare vakanties voor de scherpste prijs. Hiermee gaat het bedrijf de concurrentie aan met b.v. Sunweb en D-reizen.nl. Traveltroef heeft in het verleden al twee belangrijke publieksprijzen gewonnen: het beste én populairste Internet Reisburo van Nederland! Landelijk is Traveltroef een belangrijke speler en door de commercials op tv op SBS-6, Net-5, Veronica en op SkyRadio en Radio 538 is de populariteit aanzienlijk gestegen. Door dit succes is een afdeling van Traveltroef in België gestart met www.traveltroef.be. Traveltroef mag zich verheugen op gemiddeld 100.000 bezoekers per maand!

ReisTeam
Het ReisTeam de eigen “touroperator “ van Gorcums Reisburo BV. Het is gespecialiseerd in het op maat samenstellen van reizen en reizen die afwijken van het reguliere aanbod. Dat kan zijn een avontuurlijke verre reis naar een recent ontdekt eiland, maar ook een city-trip naar een hippe stad in combinatie met een helikopter transfer en een voetbalwedstrijd. Ook voor jubileumreizen, familie-uitjes, vereniging-trips en incentives heeft het ReisTeam de juiste ervaring.

Door rechtstreekse contacten met lokale partners kan het ReisTeam snel en flexibel handelen. Ter plaatse zijn onze lokale partners 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Die combinatie van rechtstreeks contacten met lokale agenten, met “eigen” vliegtickets maakt de prijzen ook nog eens aantrekkelijk. Het ReisTeam maakt het verschil in kwaliteit, service, vakkennis én scherpe prijzen! Alle kennis en ervaring die de specialisten hebben opgedaan in die 40-jaar is samengevoegd in Het ReisTeam.

PilootKOEN
PilootKOEN is van oorsprong de zakenreis afdeling van het Gorcums Reisburo. Echter is gaat het in 2015 met de website www.pilootkoen.nl focussen op “het zelf samenstellen van je vakantiereis”, met een persoonlijke touch. Naar het ‘winkelwagentjesmodel’; je boekt een hotel, accommodatie, vliegreis, huurt een auto, alles online. Een team van 7 zeer ervaren specialisten zoeken dagelijks naar de beste oplossing voor zowel zakelijke als particuliere klanten.

Acties
Directeur Frank Visch: “We kunnen dit jubileum alleen vieren dankzij de vele (trouwe) klanten en daarom zullen er hele jaar door acties voor consumenten zijn. De eerste is dat er heel de maand januari op alle boekingen 40 euro korting wordt gegeven”!

Gorcums Reisburo is agent van alle bekende reisorganisaties, zoals Arke, Corendon en Neckermann. Maar ook reisaanbieders die vooral bekend zijn geworden van internet worden in het reisburo niet geschuwd. Frank Visch: ”we willen dat onze klanten alles bij ons kunnen boeken. Dus ook aanbieders als Sunweb, Ryanair en booking.com hebben wij in ons aanbod”. Daarnaast is Gorcums Reisburo zogeheten IATA agent: het exclusieve internationale waarmerk, dat zij (losse) vliegtickets mogen uitgeven van alle bekende airlines. Zo is Gorcums Reisburo een echt allround reisburo, waar 40 naar na de opening nog altijd iedereen terecht kan voor alle reiswensen.

Concordiaweg 8
4206 BB Gorinchem
0183-620000
gorcum@regio-reisburo.nl
www.regio-reisburo.nl

Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur en opspraak open tot 21.00 uur, donderdag vaste koopavond tot 21.00 en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.