heerenavond-20
De jaarlijkse Heerenavond van de UBC was op 11 juni weer een succesvol evenement. Heerlijk eten in sterrenrestaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos, entertainment door de Aimabele Schoften en een spreker die de aanwezigen tot tweemaal toe zeer wist te boeien: Kommer Damen. Tijdens de Heerenavond werd aan vertegenwoordigers van het Dierenasiel Gorinchem en de Hospice Gorinchem namens de UBC cheques uitgereikt.

De uitreiking gebeurde direct nadat iedereen zijn plek aan tafel gevonden had, na gezellige ontvangst in de buitentuin van De Gieser Wildeman. Ton de Hoog verblijdde de twee Gorcumse goede doelen met schenkingen van 2500 euro.

‘Wij zijn heel blij met dit fantastische bedrag’, reageerde Ria van den Berg namens de Hospice. ‘We hebben juist een enorme verbouwing achter de rug en sparen nu nog voor nieuwe keukenunits en sfeervollere badkamers. Deze donatie zal daar zeker aan bijdragen. Dank daarvoor, ook namens de 96 vrijwilligers die ons werk in de hospice mogelijk maken.’

Namens het dierenasiel nam oud-burgemeester Piet IJssels de cheque in ontvangst van Ton de Hoog. Ook hij toonde zich ‘buitengewoon dankbaar’. ‘Wij zijn een organisatie die geheel afhankelijk is van de bijdragen vanuit de samenleving en het goede werk dat door het dierenasiel wordt verricht is nog altijd wat onderbelicht. Naast de excessen waarover je leest zijn we doorlopend bezig onverschilligheid te bestrijden. Mensen beseffen veel te vaak niet waaraan ze beginnen als ze een dier in huis nemen. Wij zien dat onophoudelijk aan het leed dat bij ons bijna letterlijk over de heg wordt gegooid.’

Tussen de prachtige gangen – bereid door chef-kok René Tighelaar en zijn team – door werden komisch-muzikale bijdragen geleverd door de Aimabele Schoften Ferdinand Biesheuvel, Izak Boom en Marcel Harmsen én door Kommer Damen, die sprak over zijn bedrijf Damen Shipyards: hoe het begon, de eerste groeistuipen, de ‘gelukjes’ onderweg en de groei tot de enorme scheepsbouwer die het geworden is, met werven over de hele wereld.

Tot besluit nam Damen de aanwezigen nog mee op wereldreis, vermakelijk verhalend over de zeilreizen die hij over alle zeeën en oceanen maakte, twee maal de aarde rond. Stof voldoende om nog lang over na te praten en borrelen, ter afsluiting van een geslaagde Heerenavond.

Klik hier voor een impressie van deze avond