Prima Heerenavond in De Gieser Wildeman

De Unitas Business Club heeft op 30 mei zijn jaarlijkse Heerenavond gehad in het regionale sterrenrestaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos. Met als noviteit aanwezig de damesleden van de UBC, te weten Astrid van Houwelingen en Pascal Tulling. Met KNVB-voorzitter Michael van Praag als speciale gast. Met Fred Delfgaauw die bekwaam de regie voerde van de Heerenavond en met de traditionele donatie namens de UBC aan een lokaal goed doel: dit keer het G-team van Unitas.

Een goed doel dichtbij huis dus voor de aan Unitas gelieerde UBC. Voorzitter Ton de Hoog mocht een cheque ter waarde van 2500 euro overhandigen aan Klaas Leenman, die als begeleider van het G-team van de 120-jarige voetbalvereniging aanwezig was. De mooie donatie zal worden gebruikt voor de aanschaf van nieuwe kleding voor het team.

Klaas Leenman, in het dagelijks leven werkzaam bij Syndion, beschreef in zijn dankwoord de waarde van de bijdrage van de UBC. ‘Meedoen in het leven klinkt simpel, maar voor mensen met een beperking is het vaak verdraaid lastig om te realiseren. Er zijn wel goede ontwikkelingen: mensen die vroeger bij elkaar werkten in één gebouw bij Avelingen Groep werken steeds meer bij bedrijven in huis. Je ziet dit bijvoorbeeld bij Attema. Vaak horen wij dat mensen voelen dat ze er écht bij horen als ze de bedrijfskleding van Attema krijgen.’

‘Zo belangrijk is kleding. Ook bij Unitas. De club is een van de voorlopers in het land geweest mijn zijn G-team. Als spelers het witte shirt over de rode broek aantrekken is dat hét moment dat ze erbij horen.’ Verwijzend naar het clublied: ‘Ook zij zijn mannen van rood en wit en hun naam is Unitas.’

De leden van de Unitas Business Club genoten na het officiële moment van het voortreffelijke menu in De Gieser Wildeman en werden tussen de verschillende gangen door vermaakt door Michael van Praag die een inkijkje gaf in de bijzondere obstakels die je tegenkomt als je je opwerpt als kandidaat-voorzitter van de internationale voetbalbonden FIFA en UEFA. Kortom, wederom een prima Heerenavond die uitstekend past in de inmiddels lange rij van eerdere Heerenavonden.

  • heerenavond-2018-01
    heerenavond-2018-02
    heerenavond-2018-03

View more photos →