ubc-heerenavond-24Sterrenrestaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos vormde traditioneel het fraaie decor voor de zogeheten Heerenavond van de UBC, de Unitas Business Club. Een fiks aantal ‘Heeren’ had de weg gevonden naar Noordeloos om allereerst ontvangen te worden op het terras. In een mum van tijd was gezelligheid troef, getuige de geanimeerde gesprekken. Vervolgens maande ceremoniemeester Fred Delfgaauw iedereen naar binnen om aan te schuiven aan de mooi gedekte tafels. Na een smakelijk voorgerecht mocht de heer Anton Janus, bestuurslid van de Gorcumse afdeling van Humanitas een korte toelichting geven over het werk van Humanitas, waarna UBC-voorzitter Ton de Hoog een cheque van 2500 euro overhandigde aan Lia Bakker, die eveneens bij Humanitas is betrokken. Vervolgens leidde Fred Delfgaauw de gastspreker in, namelijk Mr. Wim Anker, strafrechtadvocaat van de firma Anker & Anker, die gespecialiseerd is in strafrecht en in de loop van haar bestaan vele zware zaken te behandelen heeft gekregen. In twee sessies beschreef Wim Anker de principes van het kantoor met als belangrijkste ijkpunt dat niet de cliënt, maar het kantoor de regie heeft in een strafzaak.

Wim Anker gaf ook aan dat heel moeilijke zaken heel veel van hem en zijn tweelingbroer Hans en van het personeel vragen. Vooral bij controversiële zaken zijn de haatmails niet te tellen. Maar de broers hebben van een vader het motto meegekregen ‘Houd je rug recht’.  Met humor en overtuigingskracht bracht Wim Anker zijn interessante verhaal, waarbij ook voetbalclub Heerenveen, waarvan de gebroeders Anker fanatiek supporter zijn, aan de orde kwam. Een luid applaus was uiteindelijk zijn deel, plus een dankwoord van Ton de Hoog die dat vergezeld liet gaan van een kostelijke fles jenever.

Verder lieten de aanwezigen zich de heerlijke gerechten die nog ter tafel kwamen, goed smaken en dat alles in een prima sfeer. Voor de liefhebbers hierbij het menu: terrine van iberico met ganzenlever en knolselderij, zacht gegaarde zalm met asperge en avocado en yoghurtsaus, Amerikaanse Black Angus met gekonfijte aardappeltjes gedroogde tomaatjes en choronsaus, Hollandse aardbeien variëteiten met vanille ijs en merinque.

De Unitas Business Club kan weer terugkijken op een bijzonder geslaagde Heerenavond.