Tijdens de jaarlijkse Heerenavond van de Unitas Business Club (UBC) in De Gieser Wildeman is dinsdagavond een cheque ter waarde van 2500 euro uitgereikt aan de Vrienden van Het Gasthuis in Gorinchem. Speciale gast van de UBC in het sterrenrestaurant in Noordeloos was autocoureur Jan Lammers.

De Heerenavond is een van de traditionele uitjes van de aan voetbalclub Unitas gelieerde UBC. De donatie aan een lokaal goed doel is daarbij een vast onderdeel op de agenda. Voorzitter Ton de Hoog van de UBC schonk de cheque ditmaal aan de Vrienden van Het Gasthuis. Deze stichting ondersteunt het verpleeghuis met materiële en immateriële zaken die het dagelijks leven van de bewoners verbeteren.

‘Een vakantie met de familie bijvoorbeeld. Of juist zonder de familie om de mantelzorg even te ontlasten’, vertelde Fred Stamkot namens de Vrienden van Het Gasthuis. ‘Er gaan dan ook begeleiders mee, dus dat zijn best kostbare uitjes. Er staat een wensboom in Het Gasthuis waarin bewoners kunnen aangeven wat zij graag zouden willen. Die wensen proberen we vanuit de Vrienden te realiseren.’

Naast dagjes uit en vakanties schonk de stichting Het Gasthuis in het verleden onder andere een rolstoelbus, een boekenwagen, parasols voor de binnentuin en veel meer. Stamkot dankte de UBC voor de bijdrage: ‘Die komt zeker goed terecht.’

Autocoureur Jan Lammers was gastspreker tijdens de UBC-Heerenavond. De voormalige Formule 1-coureur en veteraan in de befaamde 24 uur van Le Mans vertelde over zijn avonturen, over de zakelijke perikelen die komen kijken bij de racerij en natuurlijk over Max Verstappen. Iedereen is fan van Verstappen, zo bleek ook bij de UBC maar weer.

  • ubc-heerenavond-2017-01
    ubc-heerenavond-2017-02
    ubc-heerenavond-2017-03

View more photos →