De touringcar van Almeitours stond vrijdag 13 oktober weer vroeg gereed om te vertrekken voor de 2017 UBC wijnreis. Mooie bestemmingen zoals het Champagnegebied, Moezel, Rijn, Belgisch en Nederlands  Limburg en de Elzas gingen reeds voor aan de 2017 bestemming Luxemburg. Onderweg werd in Eupen genoten van een heerlijk ontbijt waarna de eindbestemming het schilderachtige dorpje Clervaux werd bereikt. Het indelen van de prachtige kamers in hotel Le Clervaux werd gevolgd door een rijkelijke lunch.

Een wijnreis zonder wijnproeven is geen wijnreis en daarvoor werd ’s middags het wijnhuis Bernard- Massard bezocht. Wijn proeven met een hoofdletter. Dat de Italiaanse keuken verrassend is werd  ’s avonds bewezen door de koks van restaurant Da Lonati en tot de kleine uurtjes werd daarna nagepraat in de sfeervolle Cabana bar. Zaterdagmorgen werd, na een mooi ontbijt, koers gezet naar Luxemburg Stad waar de UBC dames en heren middels een rondtoer een beeld kregen van deze stad waar veel gebeurt op het gebied van politiek Europa, financiën en media. Een paar uurtjes shoppen en een zonnig terras betekenden voor iedereen genieten.

Zondagochtend vertrok men weer richting Nederland, maar wel met een zonnige tussenstop. In de brouwerij van Achouffe worden heerlijke bieren gebrouwen en het wijnreisgezelschap liet zich de proeverij prima smaken.  Vervolgens, onderweg genietend van de prachtige herfstkleuren in de bosrijke Ardennen, werd halt gehouden in Maastricht. Een drukte van belang, mede veroorzaakt door prachtig zonnig weer met 24 graden in half oktober, en iedereen kent daar wel een gepaste bestemming. Het afsluitende diner in restaurant Harbour Club met een mooi aperitief aangeboden door onze nestor, de die dag jarige Geert Willemstein, was uitstekend verzorgd. Rond 22 uur arriveerde men weer in het mooie Gorinchem en kon men terugkijken op een geslaagde en uitermate sfeervolle wijnreis.

  • wijnreis-2017-14
    wijnreis-2017-13
    wijnreis-2017-12

View more photos →