zeildag-01Voor de UBC zeildag hadden zich dit keer 14 UBC leden aangemeld. Na de koffie bij de WSV de Merwede vertrokken de zeilers naar Werkendam waar de zeilboten gereed lagen. Na een mooie tocht door de Biesbosch werden op de Amer de zeilen gehesen en vertrokken de schepen richting Hollands Diep. Dit keer werden de UBC-ers begunstigd door prachtig zeilweer, een stevig windje en een heerlijk zonnetje. Het was genieten aan boord vooral ook door de vakkundigheid en goede zorgen van de schippers.

In het Noordergat werd aangemeerd en werd een smakelijke lunch, die door Albert Sterk was verzorgd, genuttigd. De Moerdijkbrug was uiteindelijk het ‘point of return’ en daarna zeilden de schippers via de Nieuwe Merwede terug naar Werkendam. Vandaar werd met de motorboten teruggevaren naar de WSV De Merwede. Hier waren inmiddels de tafels gedekt voor het afsluitende Captainsdiner wat na een dag op het water heel goed smaakte. Onze partners waren uiteraard ook uitgenodigd voor dit etentje. Compliment aan de nieuwe beheerders van het clubgebouw, het echtpaar Dirkmaat, voor de uitstekende verzorging.

Tot slot hartelijk dank aan de schippers Hans de Boon, Henk van Bruggen, Ad Hoekman, Steef Staal, en natuurlijk Jos Koot, die zoals altijd, deze dag perfect hebben georganiseerd. De deelnemers verheugen zich al weer op een volgende zeiltocht. Andere conclusie: zij die er dit keer niet bij waren, hebben echt een heerlijke dag gemist.

bekijk hier de foto’s