BEDRIJVENNIEUWS  – MACAIR

Asperen/Utrecht, 27 oktober 2014 – Rijkswaterstaat vernieuwt het wegdek van de Galecopperbrug in Utrecht. Het drukke traject op de A12 vereist grootschalig onderhoud om het toenemende en zwaarder wordende verkeer de komende 30 jaar te kunnen verwerken. Om de werkzaamheden voorspoedig en veilig te laten verlopen, wordt gebruikgemaakt van een van de grootste werktenten in Nederland. De tijdelijke tent is geleverd en opgebouwd door McAir tentenverhuur in opdracht van KWS infra BV. en zorgt voor optimale werkomstandigheden.

Galecopper

 

Vanwege zijn omvang is de tent een opvallende verschijning. Hij heeft een lengte van 380 meter en is 17,5 meter breed. De zijwanden hebben een hoogte van 4 meter. De tent is nodig om de werkplek droog en veilig te houden. Een droge werkplek is nodig, omdat er nieuw hogesterktebeton (HSB) wordt gestort dat tijdens de werkzaamheden niet nat mag worden. Dit HSB is vrij lastig aan te brengen, want het vraagt zeer specifieke condities. Dankzij de werktent zijn omgevingscondities zoals de weersomstandigheden te beheersen.

Veilig werken
Daarnaast is droog werken uiteraard prettiger voor de wegwerkers en biedt de tent hen een goede bescherming tegen het voorbijrazende verkeer ernaast. Bovendien blijven de werkzaamheden zo uit het zicht van de weggebruikers, zodat er minder afleiding is en dus minder file.

Opzetten tent
De tent is in vijf dagen opgebouwd door een team van ongeveer 10 mensen. Over de gehele lengte is hij verankerd om hem in zware weersomstandigheden op zijn plek te houden. Er wordt gebruikgemaakt van duurzame LED-verlichting in de werktent en ruim 35 ventilatoren zorgen voor een goede luchtcirculatie.

Fasering
De zuidelijkste rijstroken zijn nu klaar. De tent is opgeschoven naar het midden van de A12 en fase 2 is begin oktober gestart. Stap voor stap wordt zo de hele Galecopperbrug van nieuwe rijbanen voorzien. Eind 2015 moet het hele project afgerond zijn.

Over McAir tentenverhuur
McAir tentenverhuur is gespecialiseerd in het leveren en (de)monteren van pagodetenten, alu-paviljoenen, werktenten en podia op de meest uiteenlopende plaatsen en in diverse afmetingen. Het bedrijf is sinds 2009 VCA gecertificeerd waardoor alle medewerkers goed opgeleid zijn. Veiligheid is een belangrijke factor voor het bedrijf; de reden dat medewerkers vooraf een locatiebezoek brengen om een risico-inventarisatie te maken. Daarnaast probeert McAir tentenverhuur in alle facetten duurzaam te werk te gaan, van materiaalgebruik tot efficiënte inzet van transportmiddelen. Het bedrijf adviseert klanten tevens op het gebied van regelgeving. Met ruim 20 jaar ervaring zorgt McAir tentenverhuur ervoor dat de tenten snel en veilig opgebouwd worden en altijd een passende oplossing vormen.