ubc-wijnreis-2016-5Vrijdag  7 oktober was het vroeg koffie drinken bij Attema kunststoffen. In totaal 31 personen vertrokken kort daarna met een splinternieuwe touringcar richting Moezel. Onderweg een korte stop in het centrum van Aken waar koffie met lekkere broodjes werden genuttigd. Verrassend was de stop in Ahrweiler, een dorpje aan het riviertje de Ahr, waar bij wijnhuis Mayschoss-Altenahr in een mooie gewelven wijnkelder werd genoten van de, voor deze wijnreis,  eerste wijnproeverij die werd vergezeld van een lunch. Het gebied kent hoofdzakelijk rode wijnen. In de namiddag werd na een verkennende rit langs de Moezel het zeer sfeervolle dorpje Beilstein bereikt. Beilstein is het kleinste dorpje aan de Moezel. De ontvangst met een mooie sekt werd gevolgd door, daarvoor is een wijnreis bedoeld , een aantal glazen mooie Moezelwijnen. Het diner ’s avonds in het Altes Zollhaus was uitstekend en er werd tot in de latere uurtjes geborreld.

Zaterdagochtend een gezond en lekker ontbijt waarna we met de touringcar van Almeitours, eigendom van Albert en Meindert Haars, naar Cochem reden. Cochem is een druk, maar gezellig stadje en de verdeling terras en winkelen werd goed ingevuld. Om 13.30 uur ging het richting restaurant Onkel Willi en ook daar was het diner prima verzorgd. De namiddag was ter vrije besteding en zo konden bijvoorbeeld de wandelpaden richting Burcht in Beilstein worden verkend. De wijnproeverij in  de  Zehnthauskeller ’s avonds was prima en werd rijkelijk  vergezeld door kleine hapjes zoals de wijnboeren “ in de wijngaarden “ nuttigen. Later op de avond zorgde een muzikant met een zeer uitgebreid repertoire voor een avond die velen niet zullen vergeten. Er werd gedanst, gezongen en van een mooi glas wijn genoten. De “UBC-ers“ zijn de tel kwijt geraakt bij het lege flessen opruimen.

Zondag 9 oktober was relaxt ontbijten omdat het vertrek eerst om 10 uur vanuit Beilstein was. Na een mooie rit langs de Moezel en door het Eifelgebied werd het wijnkarakter van de reis vaarwel gezegd en een bezoek gebracht aan de Bitburger bierbrouwerij . Een indrukwekkende rondleiding afgesloten met een proefje van het verrassend zuivere bier. Rond 16 uur werd bij de Winzelerhof in Landgraaf halt gehouden. Een aperitief in de gewelvenkelder met een diner in het bijbehorende restaurant Pirandello betekende een prima afsluiting van wederom een mooie wijnreis. De wijnreisorganisatoren Adjan Bos en Albert Sterk buigen zich nu reeds over een bestemming voor 2017. Dat belooft zeker een mooi wijnjaar te worden.