Op 28 maart 2017 staat de oefenwedstrijd Nederland – Italië op het programma. De wedstrijd vangt aan om 20.45 uur. Het Nederlands elftal zal tegen de Italianen aantreden in de Amsterdam ArenA.
De wedstrijd wordt gespeeld, drie dagen na de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Bulgarije. De Italianen gelden als een topland waarmee de equipe van bondscoach Danny Blind zich graag wil meten.

Oranje speelde al negentien keer eerder tegen Italië. Acht keer ging de winst naar de Italianen, terwijl Nederland maar drie keer aan het langste eind wist te trekken. Acht keer werd er gelijkgespeeld.

De laatste ontmoeting tussen de twee landen was in 2014. Italië won toen met 2-0, door doelpunten van Ciro Immobile en Daniele De Rossi. De Italianen bezitten de 15de plek op de FIFA-ranking, terwijl Nederland het moet doen met een 17de plaats.

Het is de bedoeling, dat wij om 15.00 uur per bus vertrekken vanaf Attema B.V. (Schelluinsestraat 1, 4203 NJ in Gorinchem) naar Amsterdam. Voordat wij de wedstrijd bezoeken, zullen wij eerst nog het centrum van Amsterdam bezoeken. De kosten zijn voor rekening van de UBC.

Schrijf je nu in via de website voor deze wedstrijd Er zijn 15 kaarten beschikbaar. Inschrijven kan ook via een e-mail aan m.kuyntjes@attema.com (Marjo Kuyntjes). OP=OP!