zesdaagse-gent-2015-3Ook dit jaar organiseerde Ton de Hoog voor de 9e keer een bezoek aan de zesdaagse in Gent.

Ondanks de gespannen situatie in België besloten we toch om het bezoek door te laten gaan hetgeen een goede beslissing was. Met een bus vertrokken we om 10.00 uur naar Gent en werd allereerst een bezoek gebracht aan het nieuwe Stadion van de voetbalclub KAA Gent. Tot onze verbazing was het hele parkeerterrein vol bezet en kon Meindert Haars met veel moeite een parkeerplaats vinden voor zijn bus.

Bij binnenkomst werden we opgewacht door een charmante Belgische dame die de rondleiding voor haar rekening nam. Wat direct opviel was de fraaie kleurstelling van de aankomsthal waar de clubkleur van KAA Gent domineerde. Gent werd in het seizoen 2014/2015 voor het eerst in haar historie landskampioen en speelt dus dit jaar in de Champions League. Daar de UEFA nogal wat noten op zijn zang heeft moest Gent zijn toch al zeer moderne stadion weer aanpassen. Maes Bierbrouwerij is mede hoofdsponsor maar tijdens een Champions League wedstrijd moet er Heineken worden getapt. De faciliteiten van het stadion waaronder een sterrestaurant, een groot restaurant en diverse vergaderruimten worden iedere dag benut en gebruikt hetgeen gelijk de drukte op de parkeerplaats verklaarde. Onze rondleidster, een vrijwilligster, had kennis van zaken en wat belangrijk is veel plezier in haar werk. Het bezoek werd afgesloten met een uitstekende uitgebreide lunch in het restaurant wat druk bezet was.

In de namiddag kregen we een rondleiding door Gent waardoor we weer wat leerden over de historie van Gent.

De avond werd benut om in het “Kuipke” de zesdaagse te bezoeken hetgeen ieder jaar toch weer een bijzonder spektakel is. Al met al was het een uitstekend geslaagde trip. Ton, hartelijk dank voor de perfecte organisatie. We verheugen ons op volgend jaar.

Henk Kuijpers

zesdaagse-gent-2015-2 zesdaagse-gent-2015-1